Stress og coping skills

Published by Byron in the blog Byron's blog. Views: 584

Mye å gjøre i det siste, deadlines som hoper seg opp over alt, ting som skal ordnes og svares på, reiser som skal organiseres og gjennomføres, og uventede ting som spretter opp til høyre og venstre. Vanligvis prøver jeg å holde hverdagen ganske rolig og forutsigbar uten de store begivenhetene, men nå i slutten av januar blir det altså uvanlig mye.

Jeg vet jo hva jeg egentlig har å gjøre: senke skuldrene, puste dypt, ikke la meg stresse, få nok søvn, ligge unna alkohol, ikke stille så høye krav til meg selv, osv. Men jeg vet jo hvordan dette bærer i vei. Stresset og angsten bygger seg opp, jeg bruker mer og mer energi men får mindre og mindre gjort, sover dårlig eller jobber til langt på natt i et forsøk på å døyve prestasjonsangsten. Jeg vet som sagt hva som skal til, men jeg klarer ikke å overbevise huet om at de tingene virker, så det blir til at vi havner i kjente spor igjen.

Helsike som jeg ser fram til søndag kveld og endelig kan puste ut (forhåpentligvis). Helsike som jeg forakter min egen manglende evne til å ta i bruk mestringsstrategier. Må nesten sette av litt tid en dag til å søke opp forslag til hvordan man følger opp mestringsstrategier for BP etter at man har forstått hva de innebærer. Helst uten at jeg blir liggende som en gråtende stress- og angstfylt bylt på gulvet underveis mens jeg tenker på alt det andre jeg skulle gjort. Helsike som jeg hater å være bipolar i blant.

Edit: fant denne stripen på xkcd og følte meg litt bedre.

[​IMG]
Raistlin liker dette.
You need to be logged in to comment