Les dette før du poster.

En tråd i 'Forumsregler' startet av Admin, 11 Des 2013.

Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.
 1. Admin

  Admin Forumleder

  Vi ønsker et forum som fremmer brukererfaringer på godt og vondt, mestringstrategier, hva gjør din hverdag bedre og ikke minst respekt for hverandres valg når det kommer til behandling.

  Vi må allikevel ha noen helt klare retningslinjer når det kommer til medisiner:

  Selvom vi driver med helseopplysning, har vi ingen praktisk eller forsvarlig mulighet til å drive med behandling, medikamentelle råd og diagnostikk.


  Dette fordi det krever at det er en lege/psykiater som har kontakt med deg, i form av legeundersøkelser, samtaler m.v. I forumet skal vi dele og drøfte egenerfaringer, positive og negative, ikke gi medikamentelle råd.

  Vi kan ikke gi deg noen konkrete råd om valg av medisiner og/eller dosering. Det må den legen som kjenner deg best gjøre, det kan være din fastlege eller psykiater om du har kontakt med en.

  Selv om spørsmålene du har avgjort er viktige og gode i seg selv, så er det i denne type spørsmål ren behandling, og det kan vi som forening ikke håndtere via internett. 
Det ville faktisk vært svært uforsvarlig om vi som forening eller om brukere av forumet skulle gi spesifikke og konkrete råd om medisinering og valg av medisiner, og uten lege/psykiaterkompetane.

  Det er ikke slik at noen medisiner er "bedre" eller "verre" enn andre. 
Medisiner har forskjellige virkningsprofiler, og det er også slik at noen kan virke bedre på en person, mens et annet preparat kan virke bedre på en annen person.
Valg av medisiner må tilpasset individuelt, basert på generell kunnskap om din helsetilstand og medisinenes virkning, kombinert med den erfaring du har og får underveis, i behandlingen og oppfølgingen av deg. Det kan potensielt være farlig å gi råd basert på egne erfaringer når det gjelder medikamentell behandling.

  Vi oppfordrer derfor til at du som bruker av forumet respekterer dette, og ikke gir andre brukere konkrete råd om doseringer og medisinendringer. Dette må hver enkelt ta opp med sin lege/behandler.

  All diskusjon, spørsmål eller annet tema som dreier seg om medikamenter skal gjøres i forumet for medikamenter. Tråder som omhandler medikamenter som ligger i andre forum vil bli flyttet evt redigert.

  Vi vil minne om vår medlemstjeneste Psykiateren svarer, der psykiater Inger Kragh Nyhus, som er spesialist på bipolare affektive lidelser gir svar på dine spørsmål. Tjenesten finner du her.
   
Trådstatus:
Stengt for ytterligere svar.

Del denne siden