Det ser dårlig ut for psykisk helsevern i Helse SørØst.

En tråd i 'Aviskroken' startet av hilde, 8 Nov 2018.

Stikkord: Legg til stikkord
 1. hilde

  hilde Forumleder

  FR:@ liker dette.
 2. B2 Trheim

  B2 Trheim Nytt medlem

  Rett og slett trist.

  Prioritet nr en hos styre og ledelse i enhver virksomhet er økonomi. Da blir alle prioriteringer gjort ut i fra det. Mest sannsynlig er prioritet nr to å begrense støy fra ansatte, pasienter og pårørendegrupper.

  Politikere derimot, styres først og fremst av partiprogram og media. Om psykiatrien hører vi politikere bruke ord som "prioritert" og "voksende problem vi må ta på alvor". Det har vært en bedring siste årene, det skal dem ha. Innenfor andre pasientgrupper tallfestes mål, som f.eks. antall liggedøgn og antall eldre med enkeltrom. Slike mål er det lettere å ettergå for media og andre parti, som gjør at politikere bruker mer energi her enn på psykiatrien.

  Midt oppi alt dette jobber lobbyister aktivt for sine saker, de fleste fra pengesterke pasientgrupper som f.eks. Kreftforeningen. Kreft får ganske enkelt mer oppmerksomhet enn psykisk syke, noe som selvsagt er naturlig. Her blir også psykiatrien taperen, med færre midler og lobbyister.

  Alt dette tror jeg er årsaken til at psykiatrien gang på gang havner langt nede på prioriteringslisten.

  Men det som skrives i Aftenposten, er jo i en langt mer alvorlig kategori. Her er det jo snakk om påstander og dokumentasjon på lovbrudd.
   
  FR:@ og hilde liker dette.

Del denne siden